Eigen boontjes

Het kost wat moeite, maar dan heb je ook wat: tuinbonen. Verse, welteverstaan. Zelf had ik ze nog nooit gedopt, maar het is juni (de beste maand voor verse tuinbonen) en ik heb vakantie dus er was geen ontsnappen aan. Via internet kreeg ik al snel in de gaten dat het van groot belang is lange nagels te hebben als je gaat doppen. Laat ik die nu net vanmorgen geknipt hebben. Maar een aardappelschilmesje will do. Dubbeldoppen doe je zo (enkeldoppen kan ook, maar die grijze schil waarin de boon dan blijft zitten smaakt wat bitter): haal de bonen uit de grote schil en maak met het mesje danwel nagel een sneetje in de naad van de boon. Druk de boon eruit en daar is de dubbelgedopte boon. Kook ze kort, zo’n 7 minuten. Eet met wat gebakken chorizo en een gesneden preitje, bijvoorbeeld bij gnocchi. Amaaai…!

En oja, sla veel in want van een halve kilo ongedopte blijven maar zo’n 100 gram dubbelgedopte bonen over. Wat ik al zei: het kost wat moeite…

1 Comment

  1. Lizzy Martin schreef:

    Beste Janneke,

    Ik weet niet precies wat je allemaal aan het doen bent, maar ik vind 11 e-mails op 1 avond (dinsdagavond rond 22.00 uur) wel erg veel. Misschien heb je niet in de gaten dat je volgers elke keer al deze updates binnenkrijgen?

    Groeten, Lizzy Martin

    ________________________________

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: