Uit de doeken

Misschien ken je het nog wel uit de keuken van je oma: theedoeken met yoghurt erin die aan een touwtje ‘uithingen’ boven de gootsteen.  Maar hangop is allesbehalve ouderwets en in menig (restaurant)keuken helemaal herontdekt. De bereiding is super simpel: leg een natgemaakte en uitgewrongen theedoek in een vergiet (toch iets makkelijker dan aan een touwtje) en zet in dit in een grote kom om de wei (het vocht) in op te vangen. Doe de yoghurt erin, zet het in de koelkast en uithangen maar! Hoe langer de yoghurt hangt, hoe dikker en romiger ie wordt. Vergis je niet in de hoeveelheid! Na een uur of zes is er nog maar zo’n 3 deciliter van een liter yoghurt over. Veel yoghurt gebruiken dus en graag ook een goede kwaliteit biologische yoghurt. Voeg, indien gewenst, een eetlepel honing toe. Als nagerecht is hangop heerlijk fris met gestoofde honingvijgen (in de winter) of in de zomer met kersen, zoals op de foto. Maar waarom niet als hapje met gerookte zalm, of gemengd met verse groene kruiden bij … een gebakken rode mul? Hangop is hartstikke terug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: