Brood!

Met brood kan je alle kanten op. Welke dan, behalve belegd met kaas als lunch? U vraagt, ik draai: crostini’s (met tomaten, paddestoelen, proscuitto en blauwe kaas), pizza (met Turks brood), als soldaatjes bij de soep, wentelteefjes en ik heb een tante die maakt er soep van. Ja, echt, ik verzin dit niet! Ik heb ‘m eens op, en ik vraag haar binnenkort het recept als bewijs. Als ik echt alleen nog maar een halve tomaat en wat andere onbenullige restjes in huis heb, maak ik broodsalade. Brood ligt immers altijd wel in de vriezer. Zie hiernaast een broodsalade met tomaat, geroosterde paprika, bosui en little gem sla. Maak een lekker zure dressing erbij, met 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel rode wijnazijn of citroensap, 1 eetlepel mosterd, zout en peper. Voor twee eters: van 3 sneedjes brood maak je croutons door ze in vierkantjes te snijden en ze circa 10 minuten te roosteren in de oven op 180 graden (bestrooi ze voor ze de oven ingaan met zeezout en een beetje olijfolie). Laat de croutons afkoelen. Meng eerst de dressing door de salade en voeg dan pas de croutons toe. Anders wordt het een slappe boel.

Koken is echt niet moeilijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: