Parkpasta

Het is nog steeds zomer en hoe! De duiven vallen van mijn balkon en in mijn vriesvak bevinden zich vooral ijsblokjes, Mars Icecreams en zelfgemaakt basilicumijs. Zonder dat ik mijn oven of gas aandoe, wijst de thermometer in de keuken al 32 graden aan. In het park eten dan maar. Koud voedsel heeft de voorkeur en dan kom je al snel uit bij salades. Mijn gezinsgenoten hebben er de afgelopen weken al heel wat op tafel zien verschijnen: broodsalade, tomaten / boontjessalade met rivierkreeftjes, koude aardappelsalade, watermeloensalade en driekleurensalade (bruin / geel / groen). Vandaag breek ik weer eens een lans voor de pastasalade. In heb deze variant lang niet gemaakt en voor de picknick is ‘ie ideaal. Bovendien poog ik mijn vriend te enthousiasmeren voor een vakantie in Italië, dus deze salade is onderdeel van de verleiding (hij is hier dol op weet ik). Voor deze ene keer een echt recept:

Ingrediënten voor de salade voor twee personen:

–          (volkoren) penne, circa 75 gram per persoon

–          80 gram Italiaanse ham

–          50 gram walnoten, in stukjes

–          2 rijpe peren, in stukjes

–          60 gram rucola

–          bieslook

–          peterselie

Ingrediënten voor de dressing:

–          3 eetlepels olijfolie

–          1 eetlepel rode wijnazijn

–          1 theelepel honing

–          zout en peper

Bereiding:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak. Bak vervolgens de ham in een hete koekenpan (een halve minuut moet genoeg zijn). Breek de gebakken ham in stukjes. Snijd de bieslook en peterselie. Giet de paste af en spoel meteen met koud water. Meng alle ingrediënten voor de salade. Mix ook alle ingrediënten voor de dressing, maar neem deze in een apart bakje mee. Meng voor je aan de picknick gaat de salade met de dressing.

PS: Mission accomplished (eenmaal thuis kroop mijn vriend meteen achter internet om een bootreis naar Sardinië te boeken!!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: