Zomerse Nieuwjaarsdag

Afgelopen weekend was ik een paar dagen met tien vrienden in Drenthe. Gezelligheid kende geen tijd en de drank vloeide rijkelijk. We aten zelfgemaakte pizza, een vijfgangen diner van mijn hand en cassoulet. En heel veel tussendoortjes in de vorm van chips, frietjes speciaal (bij de midgetgolf), chips, Magnums, chips en nog meer ongezonde dingen. De dag dat we thuiskwamen voelde als 1 januari: brak, een tikje labiel en ongezond. Tijd voor goede voornemens waar ik vandaag mee begin: salade met gerookte zalm, radijs, rode ui, venkel, sinaasappel en geitenkaas. De frequente bezoeker hoor ik denken ‘weer zalm en weer radijs’. Inderdaad, weer zalm en radijs. Onder andere). Maar die ingrediënten zijn dan ook heul lekker en gezond!

De ingrediënten van dit recept zijn voor vier personen als voorgerecht en voor twee als hoofdgerecht. Snijd 1 kleine rode ui in heel dunne ringen. Klop een dressing van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel rode wijnazijn, 1 theelepel honing en peper en zout. Giet dit over de rode ui, zodat de scherpe smaak iets afneemt. Snijd ook 1 venkel en 8 radijsjes in dunne plakken en snijd het vruchtvlees van 1 grote sinaasappel in stukjes. Drapeer wat goede gerookte zalm (die op eikenhout gerookt van die blauwe supermarkt is erg geschikt) op de borden. Mix de venkel, sinaasappel en radijsjes samen met wat fijngesneden dille. Leg de salade bovenop de zalm en kruimel er wat geitenkaas overheen. Lekker met ciabatta!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: