Een beetje zuur, maar wel lekker

Rode bessen in mijn groententas. Rode bessen. Hmmm…. Koop ik nooit uit mezelf want veel te zuur naar mijn smaak. Maar nu ze me zo gewillig aanstaren en ik er toch al voor betaald heb, kan ik ze niet negeren. Laatst heb ik panna cotta van aardbeien gemaakt. Kan ook best met rode bessen. En dan met een beetje suiker maar niet te veel zodat ik de zure smaak niet helemaal negeer. Benodigdheden naast de ingrediënten: pureerstaafmixding (twee tientjes bij de HEMA, ik gebruik ‘m bijna dagelijks) en een fijne zeef (kun je lenen van je moeder of van mij).

Komt ‘ie, voor vier desserts: verwarm 100 ml slagroom op zacht vuur met 40 gram suiker tot de suiker is opgelost en haal dan van het vuur. Leg intussen in koud water drie blaadjes gelatine te week voor een paar minuutjes. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze op in de room. Pureer 300 gram rode bessen en haal ze door een fijne zeef. Druk zo veel mogelijk van de drap door de zeef maar laat die pitjes achter. Anders wordt het alsnog heul zuur en dat wilden we nu net voorkomen. Voeg de room samen met de bessendrap samen en roer daar 150 ml yoghurt doorheen. Giet alles in 4 kleine bakjes, koffiekopjes kan ook, en laat circa acht uur in de koelkast opstijven.

Rode bessen zitten toch nog vaak in het verdomhoekje en da’s jammer.

1 Comment

  1. debbie schreef:

    vergeten fruit….?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: