Andere koek(jes)

Hoewel ik toch zeker vier keer keer per week vegetarisch kook, heb ik op mijn blog pas één vega recept staan zag ik. Shame on me! Bij deze dan. Je kan deze courgettekoekjes eten als voorgerecht, lunchgerecht, hapje bij de burrrrrel, bijgerecht bij couscous en gebraden worstjes (niet vega in dat geval) of als je een kind hebt dat niet van groenten houdt (koekjes zijn altijd goed). Ik maakte ze laatst voor vrienden tijdens ons jaarlijks weekendje weg als amuse. Na hun “mmmmm’s” en “aaahh’s” en “wat zit er allemaal in??”, zal ik jullie het recept ook niet onthouden.

Voor circa 20 stuks rasp je met een grove rasp twee grote courgettes, inclusief schil (samen crica 700 gram). Deze leg je te drogen op een schone theedoek voor een half uurtje. Meng alvast de rasp van een citroen, 250 gram gebrokkelde geitenkaas (geen hele jonge want die is te zacht), 1 fijngesneden rood pepertje, zes fijngesneden bosuitjes, 140 gram bloem, een klein bosje munt, een klein bosje peterselie en peper en zout. Voeg dan drie losgeklopte eieren en daarna de courgettes toe. Als het er nu niet zo smakelijk uitziet (ik zal niet zeggen waarop het lijkt), zit je goed. Verhit olijfolie in een koekenpan en leg vier bergjes van het mengsel in de pan. Bak circa twee minuten per kant en laat even afkoelen voor je serveert.

5 Comments

 1. Hi Christie,

  In de koekjes zijn al best veel smaken verwerkt dus als je graag een sausje erbij wil serveren zou ik het rustig houden: bv een yoghurtsausje met verse munt of basilicum erdoor (1 deel yoghurt of crème fraiche, 0,5 deel mayonaise, peper, zout en een half bosje basilicum of munt samen). Succes ermee, ik ben benieuwd!

  Groet! Janneke

 2. Christie schreef:

  Eet je de koekjes zonder sausje? Of wat kun je er eventueel bij serveren als je het als voorgerecht gebruikt?
  Ik ga ze morgen maken…ben benieuwd hoe ze smaken!!!

 3. Noot schreef:

  Lekker koekje. Ik heb ze voor mijn vrouw en dochter gebakken. Vrouw vond ze lekker. Dochter (1) vond de pepers niet super maar heeft desondanks haar bordje leeg gegeten.

 4. Margriet schreef:

  Wat een lekker recept. Als vegetariër (sinds 4 maanden) kijk ik uit naar nog meer heerlijke recepten zonder vlees!

 5. Annemiek Veeke schreef:

  Hee Janneke,
  van een trotse moeder Anke kregen wij jouw blog door en ik heb er meteen een paar recepten vanaf gehaald. Vooral die courgette koekjes en de zalm trokken mijn eerste aandacht. Ik ga het proberen! Super leuk idee, originele benadering, succes. Ik zal zeker vaker kijken.
  Annemiek V.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: