Turning bitches

Ofwel: wentelteefjes. OP mijn werk maken we dit toetje wel eens bij de kookworkshops. De chefkoks noemen de wentelteefjes liefkozend “turning bitches”. We serveren ze met aardbeien, frambozen of blauwe bessen en altijd met sabayon. Moeilijk? Zeker niet! Misschien een keertje oefenen voordat je eters krijgt. En daarna nog een keer omdat het zo lekker is. Voor vier personen: verwarm de oven voor op 150 graden. Klop in een grote kom twee eieren met 100 ml melk en een eetlepel suiker of de rasp uit een vanillestokje. Leg hierin vier (oude) witte of licht bruine boterhammen en wentel ze kort om. Linksom of rechtsom, het is om het even. Smelt wat boter in een koekenpan en bak hierin de wentelteefjes bruin. Leg ze in een ovenschaal naast elkaar en houd ze warm in de oven. Maak intussen de sabayon: kook water in een pan. Zet daarop een kleine pan maar zorg dat deze het kokende water niet raakt. Dan wordt het geheel te heet en krijg je gestold eigeel. Klop in de bovenste pan twee eidooiers samen met twee eetlepels suiker en vier eetlepels zoete witte wijn tot een lichte, schuimige massa ontstaat. Mogelijk krijg je een lamme arm, wissel dan even af met iemand die toevallig naast je staat. En kijk uit dat je je handen niet verbrandt of alles omgooit. Een keertje oefenen, jawel! Serveer de wentelteefjes met de sabayon en fruit of iets anders lekkers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: