Aardappeleter

Ik weet het, dit recept is een beetje cliché. Maar daarom niet minder lekker (zeg ik dan altijd maar). Hoewel ik ‘rozemarijnaardappeltjes uit de oven’ werkelijk in ieder kookblad, kookprogramma en kookwebsite minstens vijf keer heb gezien, vond ik nooit het perfecte recept. Want: eerst koken en dan roosteren in de oven (ingewikkeld), roosteren bij 180 graden (duurt te lang) of op hoog vuur bakken in de koekenpan (heel veel schudden).

Maar… je voelt ‘m al aankomen: ik heb het perfecte recept gevonden!! Bij toeval, toen ik naast de ovenfrites wat overgebleven krieltjes gooide. Komt ie, voor vier personen (bijgerecht): was een pond krieltjes, halveer ze en leg ze op de bakplaat in een voorverwarmde oven op 140 (!) graden. Hussel ze met wat verse rozemarijn, zeezout en twee eetlepels olijfolie. Schuif voor 20 tot 25 minuten in de oven. Voordeel is dat je ondertussen in je witte wijnsausje kunt blijven roeren, je visje kunt grillen en iemand kunt aansporen om de tafel te dekken.

1 Comment

  1. Michiel schreef:

    mmmh heb er al zin in vanavond

    xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: