Fish & chips

Ik kom veel in de UK, zeker ééns per jaar. Ik hou van Engeland, van de BBC, van de hartelijkheid van Engelse oudjes, van het sombere weer (alleen als ik daar ben), van Midsomer Murders en van de rolling hills in Kent en in de Cotswolds. Maar op een goede keuken heb ik de Engelsen nog nooit kunnen betrappen. Ja, Jamie, Nigella en al die andere tv-koks. Maar ga maar ’s in een doorsnee restaurant zitten in Wales (dat deed ik afgelopen november) en je krijgt doorgekookte groenten en taaie vis. Daarom zeg ik: stick to the pubfood als je in Engeland bent. Je weet wat je krijgt, dus nooit een teleurstelling.

Zie hiernaast de homemade fish & chips (nouja, homemade fish en ovenfrites). Voor twee personen: maak een salsa van 100 gram gekookte doperwten, een teentje knoflook, een eetlepel mascarpone, wat fijngesneden muntblaadjes en zout en peper en serveer die bij de vis en (oven)frites. Haal voor de vis circa 200 gram zeewolffilet (in stukjes) door een glad geslagen beslag van 150 ml bier, 75 gram bloem, zout en peper. Frituur bij 180 graden tot de vis goudbruin is (mag nog wel iets donkerder dan op de foto). Inspiratie van www.ztrdg.nl.

Volgende week ga ik trouwens naar London. Een dagje in de pub, een dagje River Café, waar Jamie ooit zijn carrière begon. Je hoort nog wel of mijn theorie over Engelsen in de keuken het heeft gehouden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: