Pipaperzik

Vrienden zijn we nooit geweest, fruit en ik. Vooral de steenvruchten kunnen op mijn argwaan rekenen. Die pit is altijd een gedoe, ze rotten snel en mijn broertje is er allergisch voor.

Maar je bent een kookblogschrijver en van alle markten (en vruchten) thuis of je bent het niet. Ik ben het wel, natuurlijk. Daarom: gevulde perziken uit de oven. Een aanrader, al zeg ik het zelf!

Voor vier personen: verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer 4 perziken. Verwijder de pit zorgvuldig met een klein scherp mesje. Hol met een klein lepeltje de perzikhelften nog iets verder uit en snijd dat vruchtvlees klein. Maak een mengsel van het vruchtvlees, 50 gram verkruimelde bitterkoekjes, 50 gram gehakte, blanke amandelen, 20 gram poedersuiker en 1 eidooier. Vul hiermee de perzikhelften en zet ze in een ovenschaal. Meng 80 ml droge witte wijn met nog eens 20 gram poedersuiker en giet dit om de perziken heen. Schuif alles voor 20 minuten de oven in (kijk uit dat je kunstwerkjes niet kantelen!). Serveer met een bolletje vanille-ijs (I know, op de foto met crème fraiche. Maar ijs is is het beste voor het evenwicht, echt).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: