McDonalds is uit

Bij mijn eerste bezoek aan Londen was ik net zeven. Eén van de dingen die me het meest is bijgebleven is, is dat er op elke hoek van de straat een  McDonalds zat. Tot dan toe kende ik McDonalds van de ontelbare tv-reclames. De eerste echte confrontatie met de fastfoodketen maakte dan ook diepe indruk op me (mind you: ik was net zeven). Op één plek in de stad hing een plattegrond van het centrum met daarop allemaal gele Mmetjes. Mijn zusje en ik telden er éénentwintig. Eénentwintig McDonaldsen. Wat een wereldstad.

Bij elke gele M die ik tegenwoordig tegenkom, draai ik vol afschuw mijn hoofd de andere kant op. In Londen heeft McDonalds inmiddels ook afgedaan, zo ondervond ik laatst. Hebben de Engelsen ooit de vette hap in Europa geïntroduceerd, nu zijn ze voorlopers op het gebied van healthy snacks. Op het station, naast de krantenkiosk en in het warenhuis hebben de hamburger en cola light  plaatsgemaakt voor take away salades met rivierkreeftjes en geitenkaas, biologische frambozen-appelsapjes en vegetarische wraps met humus en gegrilde aubergine… Ooooh, laat deze trend alsjeblieft heel snel deze kant opwaaien!

Hier een very easy peasy lunchgerecht voor twee personen: prak een rijpe avocado fijn met een flinke eetlepel zure room of crème fraîche, citroensap en peper en zout. Schil een mango en snijd ‘m in reepjes. Snijd een half bosje koriander fijn. Verwarm in de koekenpan vier kleine tortilla’s kort. Besmeer ze met de avocado en beleg met rivierkreeftjes, mango en koriander. Voor een extra bite: voeg nog wat in ringen gesneden rode ui toe.

1 Comment

  1. Pien schreef:

    Klinkt lekker Jammeke 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: