Verwennerij

Gisteren was niet mijn dag: ik sneed twee keer in dezelfde vinger, het regende (hard) en de rechtse coalitie bleek opeens toch minder van de baan dan eergisteren. Ik kon wel een verwennerijtje gebruiken. En waarmee plezier je een vrouw meer dan met chocola…

Hier een recept van snelle chocoladecrème met frambozen (voor de anti-oxidanten), voor vier personen: verwarm 2 dl slagroom met 0,5 dl melk. Neem als het kookt de pan van het vuur en roer en dan 3 losgeklopte eieren door. Zet de massa dan terug op laag vuur en verwarm (laat niet meer koken!) tot de crème wat dikker wordt. Haal de pan dan weer van het vuur en roer 200 gram pure chocolade erdoor. Neem goede chocolade, bijvoorbeeld die van Tony Chocolonely (tegenwoordig ook bij de grote Appie’s verkrijgbaar). Voeg eventueel nog 2 eetlepels likeur toe, bijvoorbeeld cognac of cointreau. Laat circa vier uur opstijven in de koelkast en serveer met frambozen. En oja, over die frambozen: niet uitgebreid in water wassen want dan worden ze zompig!! Haal ze heel kort door water en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: