Burger nieuwe stijl

Vroegâh. Waren arme mensen dun en rijke mensen dik. De armen hadden geen geld voor voldoende en voedzaam eten en voor de rijken gold het omgekeerde. Tegenwoordig liggen de kaarten anders. De minder welgestelden hebben te kampen met overgewicht; de welgestelden zijn slank. De eerste groep kiest voor goedkope (en veelal vette) gerechten die de maag vullen, de tweede groep koopt kwalitatief hoogstaande(re) en slanke producten. (En dan ook nog iets met sociale klasse en aandacht voor eten maar daar ga ik me nu niet aan wagen.) Gechargeerd gesteld natuurlijk.

Hamburgers waren tot een aantal jaren geleden het domein van de minder welgestelden; toen werden ze ge-upgrated en inmiddels zijn ze geliefd bij allen. Wel moest daarvoor de bekende formule van de hamburger (veel vlees, veel ketchup, veel mayo en veel kaas) losgelaten worden. Zo maak ik zelf – zonder mezelf overigens tot de welgestelden te willen rekenen, bloggen verdient immers niks – zalmburgers, lamsburgers met rode uiencompote, kipburgers met zelfgemaakte tzatziki en vele varianten van vegetarische burgers zoals falafel, wittebonenburgers en bloemkool/broccoliburgers. Ztrdg bedacht voor deze maand een heerlijke Italiaanse burger, zie hier (hun foto doet ook wat appetijtelijker aan dan de mijne).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: