Lang leve de oven!

In de categorie vegetarische hapjes volgt zo een recept voor pittige paprikadip. Met geroosterde paprika’s welteverstaan. Paprika’s roosteren in de oven is de beste uitvinding sinds gesneden brood. Want: je hoeft niet meer zo’n dure pot te kopen in de supermarkt (voordeel 1), waarin bovendien hele zure geroosterde paprika’s zitten die zoet horen te zijn (voordeel 2), en je hoeft niet meer zelf 40 minuten de paprika in het gasfornuis te hangen tot ‘ie zwartgeblakerd is en je een lamme arm en verbrande vingers en heel veel troep krijgt (voordeel 3, 4 en 5). Ja, ik schaam me er ook een beetje voor dat ik niet eerder op het idee kwam ze in de oven te roosteren in plaats van met de hand. Ik bedoel: op zich best logisch voor een weldenkend mens toch? Roosteren met de hand was altijd het devies in de kookboekjes en  wie ben ik dan om daar tegenin te gaan. Maar afgelopen week heb ik in een opstandige bui besloten dat ik heel avontuurlijk de paprika’s zou roosteren in de oven.

Voor twee bakjes (zeg 8 -12 personen dippen): verwarm de oven voor op 220 graden. Giet een beetje olijfolie over 2 rode paprika’s (in een ovenschaal) en zet deze een kwartier in de oven. Voeg dan een rood pepertje toe en zet alles nog 10 minuten terug in de oven. Haal de schaal eruit en laat alles even afkoelen. Met een beetje mazzel trek je dan makkelijk de schil van de paprika en peper af. Verwijder bij alle groenten de zaadjes, hak in grove stukken en doe in een kom. Voeg een flinke eetlepel mascarpone en een eetlepel citroensap toe. Pureer alles en serveer met tortillachips.

Die kookboekjes kunnen m’n rug op.

1 Comment

  1. Margriet schreef:

    Goeie tip, paprika in de oven. En ook weer een lekker recept! De dip was ook erg lekker met Turks brood en feta.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: