Het heerst

Het was even stil van mijn kant. Dat zat zo: eerst was mijn kind ziek en moest ik heel hard zorgen. Toen was mijn vriend ziek en moest ik heel hard zorgen. Toen was ik ziek en moest ik heel hard verzorgd worden. Bij de eerste fase bleef de situatie op kook-en eetgebied ongewijzigd: kind at niks, wij aten veel. Bij fase 2 veranderde ons patroon ook nauwelijks: mijn vriend wilde veel gezonde dingen zoals huisgemaakte groentesoepen en zelfgeperste sapjes, en heus, die maak ik iedere week toch al. Mijn vermoeden is overigens dat hij niet echt ziek was maar gewoon heel graag verzorgd wilde worden (en die thermometer had je vast gewoon in de thee gestopt, schat). Fase 3 veranderde echter alles want ik at niks en kookte niks dus aten mijn kind en vriend respectievelijk uit een potje en uit een aluminiumbakje.

Ziek of niet ziek, extra vitamines zijn in november altijd wel welkom. Daarom hier de recepten van 2 simpele en gezonde soepen. Voor 2 koppen paprikasoep: snipper en snijd een sjalotje en een teentje knoflook en bak deze circa 3 minuten in olijfolie in een soeppan. Verwijder de zaden uit 2 gele paprika’s, snijd ze in stukken en voeg ze toe aan de ui en knoflook. Smoor dit op laag vuur circa 8 minuten. Voeg dan 0,6 liter groentebouillon toe en laat alles 10 minuten koken. Pureer dan met een staafmixer en breng op smaak, met zout, peper en een paar druppeltjes tabasco. Verdeel de soep over 2 kommen en doe er per kom nog een eetlepel crème fraîche toe. Gooi er nog wat verse kruiden (peterselie, koriander of tuinkers) over. Dan, de broccolisoep, voor 2 kommen: breng in een soepkom 0,6 liter groentebouillon aan de kook. Voeg daaraan een grote stronk broccoli toe. De hoeveelheid komt niet zo nauw, hoe meer broccoli, hoe dikker de soep. Laat alles zo’n 6 tot 8 minuten koken en pureer dan met een staafmixer. Rooster intussen in een koekenpan een handvol cashewnoten en hak deze iets fijner als ze zijn afgekoeld. Voeg aan de soep 0,5 deciliter slagroom toe en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 2 kommen en strooi er de noten in. Kan je weer even vooruit deze winter!

O, en laat ik nou geen leuke foto’s hebben genomen van deze soepjes. Umm, de bouillonblokjes dan en de rest laat ik over aan je fantasie.

1 Comment

  1. Sylvia schreef:

    Lekkere receptjes .. toevallig vandaag ook soepies gemaakt met Simon samen .. die wil elke avond mee helpen koken, dus ik opteer voor een leuk recept voor kids next time : ) XS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: