Kijken, kijken, niet koken

Laatst zag ik bij Paul de Leeuw Judith Osborn. Voor wie haar niet kent: ze heeft iets veelbetekenends gedaan voor het winkelend publiek in de PC Hooftstraat. Dus wat doet deze dame op dit kookblog, hoor ik je vragen. Ze straalt immers uit dat ze vooral veel tijd in sterrenrestaurants doorbrengt en weinig in de keuken.

Maar een mens kan verrassen. En zo ook Judith Osborn. Want bij Paul op de bank deed ze uit de doeken dat ’s-avonds, terwijl vriend Bert (van der Veer, programmamaker) beneden voor de buis nog een afzakkertje neemt, ze boven in haar Gucci pyjama in haar bedje haar dagelijks shotje ‘culiporno’ neemt. Dat wil zeggen: ze bladert door kookboeken. Niet om inspiratie op te doen, ben je mal, koken doet Judith niet. Maar voor de plaatjes. ‘Zo heerlijk rustgevend.’

En zo ontstond er een lijntje tussen Judith en mij. Want kookboeken kijken in bed doe ik ook, bij wijze van slaapmutsje. Met als verschil dat ik wel kook.

Dus deze week, voor het mooie plaatje, voor jullie en voor Judith: kookboeken zonder recept.

3 Comments

  1. debbie schreef:

    Ik dacht dat ik de enige was die in bed lag met jamie oliver (op papier) maar het is idd heerlijk in slaap vallen met een kookrecept……was afgelopen nacht wel de hele nacht eieren aan het scheiden….

  2. Ja Toon, dit boek is net uitgeroepen tot kookboek van het jaar (oa door Judith Osborn). Ziet er erg goed uit, ik ga de Sint ook maar ’s lief aankijken… http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/home-made/1001004008492810/index.html

  3. Noot schreef:

    Heb je nog goede Tips voor de Sint? Zijn er leuke boeken om kado te geven?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: