O, kom er eens kijken

Ik had gedacht dit jaar nog even het Sinterklaasfeest aan ons voorbij te laten gaan maar sinds mijn zoon één keer het Sinterklaasjournaal zag, was er geen ontsnappen meer aan. Maar hoe leg je zoiets uit? Er was eens een man uit Spanje. Hij heeft heeeeel veel geld en allemaal zwartgeschminkte hulpjes om zich heen. Nee, Sinterklaas is niet hun papa (en ze hebben ook geen mama). Deze hulpjes, de zogenaamde zwarte pieten, komen ’s-nachts door de schoorsteen. Oja, als er geen schoorsteen is, komen ze toch maar via de deur. En als Sinterklaas jarig is, geeft hij alle kinderen kadootjes. Da’s niet logisch, nee.

Laat maar. Wel een succes: samen pepernoten bakken. In mijn geval ging het iets anders: ik woog de ingrediënten af, zoon gooide alles op de grond; ik kneedde het deeg, zoon keek toch liever naar Bob de Bouwer; ik rolde van het deeg de pepernoten en zoon at het deeg op. Maar ik hoefde geen moeilijke vragen te ontwijken en niet te liegen. Voor dit jaar dan.

Kijk voor een goed pepernotenrecept op een van mijn favoriete kookwebsites.

1 Comment

  1. Henny schreef:

    Kom op Janneke, het blijft magisch, al geef ik toe dat het je soms in verlegenheid brengt. Zeker als jouw kind niet krijgt waar hij al tijden naar uitkeek(omdat jij het een waardeloos stuk speelgoed vindt) en z’n beste vriendje wel;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: