Stukje Italië beleving

Vroeger kwam ik nogal eens in Italië (vergeef me, dat was voordat Berlusconi mascara droeg en poolparty’s gaf voor tienermeisjes). Het vaste thema in die vakanties was – verrassing! – eten. Onze dagen sleten we ongeveer zo: ontbijten in de espressobar, een duik in zee (misschien dan), urenlang lunchen aan het strand en dan haasten naar het marktplein voor het diner.

Ja die Italianen, ze mogen dan weinig gevoel hebben voor degelijke politiek, koken kunnen ze. En daar hebben ze helemaal niet zo veel voor nodig. Geef ze een rol pasta, een citroen, peterselie en peper en er gebeuren wonderen. Dus bij deze weer een aflevering in de categorie ‘doe maar gewoon, dan smaakt het ’t best’: het recept van een vegetarische, simpele pasta (van www.ztrdg.nl). Voor 2 personen:

Zet een pan water op voor de pasta. Elk type pasta volstaat, maar zelfgemaakt met zo’n glimmende pastamachine geeft natuurlijk wel een extra stukje Italiëbeleving naar jezelf toe (vergeef me nogmaals voor deze zinsnede). Verkruimel 2 oude sneetjes witbrood (of een half stokbrood) met de hand of in de keukenmachine. Bak dit op hoog vuur met wat olijfolie tot het brood knapperig en bruin is, maar let op dat het niet verbrandt. Voeg, als het brood bijna knapperig is, de geraspte schil van een citroen toe. Haal het broodkruim uit de pan en laat afkoelen op een bord. Snijd 300 gram gemengde paddenstoelen grof en bak ze ook op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper en voeg een half glas droge witte wijn toe. Laat inkoken tot de wijn bijna is verdampt. Voeg dan 100 milliliter slagroom toe. Laat weer inkoken, tot de saus iets dikker is (circa 5 minuten op hoog vuur). Ergens tussendoor kook je de pasta zoals aangegeven op de verpakking (een verse pasta kan veel korter dan een gedroogde pasta). Giet de pasta af, schenk de saus erover en tenslotte de broodkruim met citroen.

Dat koken hè, weten jullie eigenlijk wel hoe makkelijk dat is?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: