Babysitter’s tips

Onze oppas studeert sinds kort medicijnen. Buiten dat dat leuke anekdotes oplevert over snijwerk (de details bespaar ik je) en ontgroeningen van studiegenoten, is het fijn dat ze ons vertelt wat je kunt doen om 143 jaar te worden. En het zou wel egoïstisch van me zijn als ik die levensbelangrijke kennis voor mezelf zou houden. Dus: niet roken en iedere week zalm en spinazie en volgens oppas is de kans groot dat je je achterachterkleinkinderen nog ziet afstuderen.

En om mijn zojuist gepositioneerde imago van altruïst kracht bij te zetten, doe ik er gewoon een receptje bij. Voor 2 personen: kook een kleine stronk broccoli 5 minuten in licht gezouten water. Kook intussen pasta voor 2 personen. Bak een gesnipperd uitje op middelhoog vuur circa 3 minuten in olijfolie. Voeg 200 gram gesneden gerookte zalm (die mag dan weer wel gerookt) toe en bak die 1 minuut mee. Voeg 150 milliliter crème fraîche toe. Laat de broccoli goed uitlekken en voeg die, samen met wat cherrytomaatjes (als ze klein zijn doe je hele, grote halveer je) ook toe. Warm alles goed door en breng op smaak met weinig zout en peper. Serveer met een spinaziesalade.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: