Museum, schoenen en gamba’s

Om een tentoonstelling te bezoeken gaan mijn vriend en ik komend weekend naar Antwerpen. Dat wil zeggen: dat heb ik hem voorgehouden, maar in werkelijkheid gaan we natuurlijk keihard shoppen en heb ik al lang zitten googlemappen hoe je vanuit het museum het snelst bij die vintagezaakjes en schoenenwinkels bent. Verder ben ik natuurlijk veel te intellectueel om de hele dag te gaan shoppen maar “nu we er toch zijn en je moest toch nog nieuwe schoenen voor je werk…” Zeg ik dan altijd maar. Na het shoppen, eeuh museumbezoek  gaan we (en dat is in alle openheid besproken) eten bij een restaurant genaamd Lemon & Garlic.

Over tot de orde van de dag en de reden waarom jullie al die onzinverhaaltjes van mij zitten te lezen: koken. Voor het interactieve element mogen jullie raden wat de ingrediënten zijn van deze week. Tip: Denk Antwerpen. Denk uit eten. Denk uit eten in Antwerpen…. Yep: gamba’s met citroen en knoflook (en gekaramelliseerde ui en geitenkaas).

Ontdooi voor 4 personen (voorgerecht) een circa 20 reeds gepelde diepvriesgamba’s en leg ze in een marinade van het sap van 1 citroen3 eetlepels olijfolie1 theelepel oregano en 2 tenen fijngesneden knoflook. Snijd een rode ui in ringen en bak deze 5 minuten op laag vuur in een eetlepel olie. Voeg een eetlepel bruine basterdsuiker toe en bak een minuut mee. Pers nog een citroen uit boven de ui, voeg een laurierblaadje toe en laat het mengsel 5 minuten zacht koken. Breng op smaak met zout en peper. Bak intussen in een andere pan op heet vuur de gamba’s snel roze. Meng ze met de uien. Verdeel de gamba’s over 4 bordjes en verdeel er wat kruimelige geitenkaas en fijngesneden peterselie overheen. En dat het u moge smaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: