Wild

Eet zalm en je wordt minstens 114, predikte ik hier eens – het zijn die omega-3 vetzuren die het ‘m doen. Welnu, daar moet ik gedeeltelijk van terugkomen. Want: gekweekte zalm bevat zo’n beetje meer gif dan omega-3 vetzuren lees ik overal. Vooral de gekweekte zalm die in de Europese supermarkten ligt zit boordevol troep. En laat ik nu vermoeden dat jullie, mijn trouwe bloglezers, voor de meeste dagelijkse boodschapjes geen overzeese reisjes ondernemen (op die éénling die in Maleisië woont na dan).

Oplossing: eet wilde zalm en je wordt minstens 114. Wilde zalm bevat namelijk veel minder gif. Wel wat duurder, maar je wil oud worden of je wil het niet.

Nobel van me hè, om dit weer met jullie te delen. Ik zou zeggen: lees vooral nog even verder voor het recept van de week, want daarmee tel je weer acht maanden bij die 114 jaar op.

Lauwwarme salade met wilde zalm, krieltjes, avocado, rucola voor twee personen: snijd 200 gram wilde zalmfilet (zo vers mogelijk) in plakjes van circa 2 breed. Was 350 gram krieltjes. Halveer de grote exemplaren. Kook de krieltjes in schil in water met wat zout in 8 tot 10 minuten. Giet ze af, spoel met koud water af en meng ze meteen met de zalm zodat de warme aardappelen de zalm licht garen. In de tussentijd heb je een dressing gemaakt: meng een eetlepel rode wijnazijn met een theelepel grove mosterd, een eetlepel poedersuiker en wat peper en zout. Klop nu langzaam drie eetlepels olijfolie hierdoor. Snijd twee takjes dille klein en meng die met de dressing. Ontdoe een rijpe avocado van de schil en snijd in plakjes. Snijd twee handjes rucola wat kleiner. Meng nu voorzichtig met je handen de aardappelen en zalm met de avocado, rucola en de dressing. Dien en eet meteen op.

2 Comments

  1. Da’s waar Henny… Speciale noot dan voor die eenling uit Maleisië: vervang de zalm door elke willekeurige vis, vlees, noten, tofu-achtig ingrediënt of whatever dat geen radio-actieve of kwik of welk ander gif dan ook bevat!

  2. Hen schreef:

    onze zalm schijnt nu radio actief te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: