Koala- en macadamianotenassociaties

In de categorie ‘feestdagen die ik graag overdoe’: Pasen 2008. Bij jullie in Nederland sneeuwde het, bij ons in Sydney was het 27 graden. We ontbeten op het terras met verse sapjes, yoghurt en plakken bananenbrood gevuld met macadamianoten. We zagen op Bondi Beach vaders de barbecue aansteken en moeders hun kroost surfles geven. We dronken wijntjes in het park met uitzicht op het Operahouse en alle andere Sydneyskyline-achtige gebouwen. We maakten foto’s van koala’s en aaiden babykangoeroes in de dierentuin. Dat ik vanwege zwangerschap de hele dag kotsmisselijk was mocht de pret niet drukken. (Waar ik wijntjes in het park zei, moet appelsapjes zijn. Stop de tijd.)

Nu ga ik jullie vanwege mijn koala-en macadamianotenassociaties maar niet opschepen met een recept van bananenbrood. Tenslotte was ik al die andere 30 Pasens in mijn leven gewoon in Nederland. Sneeuw of geen sneeuw. En al die andere Pasens (of toch zeker vijf keer) at ik vooraf deze geweldig lekkere salade met palmharten, Serranoham en pistachenoten met mangodressing.

Voor 4 personen: was de mooie bladeren van een kropsla goed, droog en snijd kleiner. Of neem een zakje kant-en klare lekkere, jonge sla. Rooster 5 eetlepels gepelde pistachenootjes kort in een koekenpan, hak grof en laat afkoelen. Laat 1 blik palmharten (verkrijgbaar bij de goed gesorteerde groenteboer) uitlekken. Schil een rijpe mango (moet een beetje zacht zijn) en haal de pit er uit. Als je dit laatste nog nooit hebt gedaan, zoek even op google uit hoe je dat doet (ohoh, wat ben ik weer lui). Prak een halve mango en druk door een fijne zeef. Klop een dressing van de gezeefde mango, twee eetlepels rode wijnazijn, een theelepel suiker, een theelepel mosterd, 5 eetlepels olijfolie en peper en zout. Snijd de andere halve mango in blokjes en meng met de sla en wat grof gesneden verse peterselie. Ook lekker: kervel of bieslook, of allemaal.

Maak het bord op: wikkel om elke palmhart een plakje serranoham en verdeel over de borden. Leg hiernaast de salade en druppel de dressing over de salade en palmharten. Bestrooi met de nootjes.

En zo vergeet ik hoe ze Pasen vieren in Sydney, met barbecues en bananenbrood. Een beetje dan, een beetje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: