Vis van M.

Eén keer heeft mijn vriend voor mij gekookt. Eén keer, een echt diner. Met gegrilde gamba’s vooraf, gevulde witvisrolletjes als hoofd en het toetje is me even ontschoten maar het was vast ook goed want daarna besloot ik bij ‘m te blijven. Een man die zoiets op tafel zette, die móest ik hebben.

Het bleef bij dat ene dinertje. Oké, hij kneedt op mijn verzoek nog wel eens het pizzadeeg of haalt af bij de Griek maar daar blijft het bij. En dus voel ik mij al zo’n 6 jaar in de aap gelogeerd. Als ik dat had geweten, had ik waarschijnlijk nu toch een relatie met Jamie Oliver gehad. Maar ja, je weet hoe dat gaat met die kennis van nu en dat je het dan achteraf gezien allemaal anders aangepakt zou hebben.

Ik geef je het recept van die vis, mocht je ooit nog eens aan iemand doen voorkomen dat je een eersteklas thuiskok bent. Het werkt, want inmiddels zijn we twee huizen en een kind verder.

Voor twee personen:  haal 3 stevige, niet te dikke witvisjes in huis (zoals zwaardvis, heilbot of vraag de visboer) . Snijd de kleinste heel fijn, net als drie sardinefiletjes uit blik. Fruit in een koekenpan een fijngesneden sjalotje en een fijngesneden teentje knoflook. Voeg de fijngesneden visjes toe en bak nog 4 minuutjes. Voeg dan 2 eetlepels witte wijn toe, een eetlepel paneermeel en breng op smaak met zout en peper. Laat een bolletje mozzarella goed uitlekken. Peper en zout ook de twee resterende visfilets. Smeer het gebakken vismengsel over de filets. Snijd de mozzarella heel dun en leg verdeel over de filets. Rol nu de visfilets heel voorzichtig op, zet ze eventueel vast met een prikker en leg ze in een ovenschaal. Maak een dressing van een eetlepel citroensap, twee eetlepels olijfolie en wat fijngesneden peterselie. Giet over de vis en schuif in de oven voor 20 minuten. Eet met basmatirijst en gewokte courgette.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: