Eten na de film

Zo hee, dat was leuk hè, dat filmpje! Zo kleurrijk en een vrolijk muziekje erbij en ook geinig om nou ’s te zien hoe ik eruit zie. Nee, van mijn onderontwikkeld cameratalent is weinig terug te zien, dankzij de kunsten van filmer en monteur Wouter.
Ok, over tot de orde van de dag want na al dat filmen moet er ook gewoon weer gegeten worden natuurlijk.
Ik heb de gewoonte om van alle restaurants die ik kan bedenken online de menukaart te bekijken. Handig voor als je geen kookinspiratie hebt en heel leerzaam want zo kan ik nog eens interessante uitspraken doen over de revival van de bloemkool en regionale verschillen van Chinese restaurantkeukens in Nederland.
Vorige week at mijn vriend met collega’s in een restaurant in Amsterdam Noord. Toen hij me belde voeren ze met een bootje de snikhete ondergaande zon tegemoet richting het IJ. Na nog meer jaloersmakende dingen aangehoord te hebben over koude witte wijn en aragonolijven aan boord hing ik op. Dat ik alleen thuis was met onze zoon die zich na drie dagen cresj altijd van zijn wat minder welgevallige kant laat zien maakte het er allemaal niet beter op. Ik moest mezelf maar een beetje kietelen dus. Op de menukaart van het restaurant waar mijn vriend zou gaan eten stond groene aspergesalade. Ha, maar groene asperges had ik ook nog in de koelkast!
Voor 2 personen, als lunch –of voorgerecht: snijd van circa 12 groene asperges de harde onderkant af (circa 3 cm). Kook ze 1 tot 1,5 minuut in zout water. Giet ze af, zet ze even onder stromend koud water en laat ze drogen en goed afkoelen, eventueel in de koelkast. Verwarm een (grill)pan goed, giet er een eetlepel olijfolie in en bak de asperges circa 3 minuten op hoog vuur. Gooi er wat zeezout en peper over en laat ze afkoelen. Hak een half bosje koriander en de blaadjes van een half bosje munt fijn. Maak een dressing van een theelepel honing, een eetlepel balsamico-azijn en 3 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Meng de asperges met de dressing en de kruiden en strooi er wat versgeraspte oude geitenkaas over.

2 Comments

  1. Tuurlijk Tony, te beginnen bij mij thuis. Want, wat denk je? Die salade in het restaurant viel tegen (volgens M.). En de mijne was niet te versmaden!

  2. Toon schreef:

    Wat een goed idee! Heb je een lijstje van lekkere culinaire stekkies in de stad?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: