Let’s get Spanish

Het werd Spanje deze zomer. De Jeugd van Tegenwoordig had er een leuk hitje over en er was een bruiloft in Barcelona waar we heen gingen. Ten onrechte verkeerde ik in de veronderstelling dat Catalonië niet meer is dan een overschot aan plaatsen waar de glorie reeds lang is vergaan. lloret de Mar, en meer van zulks. Maar dat achterland, werkelijk! Stoffige zandweggetjes die leiden naar fantastische vergezichten en Middeleeuwse dorpjes. En eten dat ze kunnen! Wisten jullie bijvoorbeeld dat in Catalonië de hoogste dichtheid aan Michelinrestaurants ter wereld heeft? Of dat een Spanjaard voor een beetje jamon 22 euro per ons betaalt? En dat wij Pasta al Nero met inktvis en gekaramelliseerde ui; zwezerik met langoustines en een chocoladetaartje aten voor slechts 13 euro, inclusief wijn, water en uitzicht op een allerschattigst dorpspleintje?

Ook de bruiloft (van mijn jeugdvriendinnetje) was – los uiteraard van de liefde en De Jurk – een aaneenschakeling van eten en drinken. Specifiek: kroketjes (in de varianten ham en vis), pata negra, manchego, gebakken en gemarineerde mosseltjes, tortilla, gemarineerde witvis en verder mucho champagne en witte wijn. En terwijl ik met uitzicht op de haven van Barcelona nog een mosseltje met veel knoflook en peterselie naar binnen schoof vroeg ik mij retorisch af wat al die mensen nog in Umbrië doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: