Stel je voor

 Ooit las ik in een niet nader te noemen dagblad dat Leontien Borsato elke zaterdag “een grote pan soep maakt voor alle vrienden die onverwacht binnenvallen”. Wat er verder in het artikel stond is me ontschoten, hoewel, waarschijnlijk heb ik het niet eens gelezen. Want dat hele soepverhaal leek me al net zo weinig geloofwaardig als de tranen van Marco bij zijn faillissement.

Maar stel je voor. Dat Leontien op zaterdag, nadat ze haar workouts heeft gedaan, sandaaltjes op kleur heeft gezet en Marco’s rode pakjes van de stomerij heeft gehaald, zich richting keuken begeeft en daar urenlang uien hakt en bouquet garni’tjes in elkaar zet met hetzelfde gemak als waarmee ze bij Hans de bordjes omdraaide. Ik bedoel, stel. Dat ze dat echt doet. Omdat het nu eenmaal wérkelijk zoete inval is in huize Borsato op zaterdag. Dan kunnen we nu ook best even doen alsof het echt zomer is. Dat we na een snikhete dag snakken naar een lichte maaltijd, een koude soep bijvoorbeeld. En dat we dan deze avocadogazpacho maken.

Schil en pureer in de staafmixer 2 rijpe avocado’s (je moet ze een beetje in kunnen drukken maar ze moeten geen zachte plekken hebben). Voeg een halve liter groentebouillon toe, het sap van 1 limoen en 1 deciliter slagroom en klop even door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en zet afgedekt in de koelkast. Snijd 2 tomaten in stukjes en haal de zaadjes eruit. Snijd ze klein, meng ze met 2 eetlepels maïs uit blik, een half bosje fijngesneden verse koriander, een heel fijngesneden teentje knoflook het sap van een halve limoen, 2 eetlepels olijfolie, wat chilipeper en zout. Verdeel de soep over 2 kommen, schep er een eetlepel zure room in en wat van de tomatensalsa. Serveer met tortillachips. Als je de soep nog te dik vindt, verdun je ‘m met wat meer bouillon of slagroom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: