Het e-woord en de makkelijke maaltijd

De opwinding bij Matthijs van Nieuwkerk, bij 22 rayonhoofden en eigenlijk zo’n beetje de rest van Nederland stierf gisteren een vroegtijdige dood.

Persoonlijk kon ik het e-woord al niet meer horen nadat ik maandag met griep en radio 1 de hele dag op bed lag. Ik gun het die Friezen en andere schaatsfanaten van harte maar eigenlijk draait die hele elfstedentocht toch uit op een verkapt carnaval met… oja, een schaatswedstrijd. Hoe dan ook, ontkomen aan het elfstedentochtgeweld leek haast een onmogelijke opgave deze week.

Ik deed evenwel een poging en keek naar 24kitchen. Rudolph van Veen verwittigde me ervan dat ik toch echt ’s naar in Sydney, San Francisco en Sri Lanka moest afreizen om de eetcultuur aldaar aan den lijve te ondervinden. En verder zag ik dames in sexy rode jurkjes over het scherm springen die ‘de makkelijke maaltijd’ presenteerden. Ze zeiden daarbij uiterst informatieve dingen als ‘de tomaat geeft dit gerecht net een extra frisje’ en verder dingen van de categorie ‘als ik dit ruik dan denk ik altijd aan de gifgroene pannenlappen van mijn oma’.

Ik vermaakte me en de ijsdikte bij Tjieterstradalsumveen en later de collectieve rouwverwerking (en hoeveel uren je daarover weer kan vollullen) gingen aan me voorbij. Bovendien: voor makkelijke maaltijden ben ik altijd in.

Voor de schaatsers onder ons een koolhydraatrijke, makkelijke maaltijd. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht op 160). Snijd voor 2 personen van een bol knoflook de bovenkant een paar millimeter af, haal de tenen wat uit elkaar, besprenkel met wat olijfolie en verpak losjes in aluminiumfolie. Zet in de oven voor 35 minuten. Knijp dan de zachte teentjes uit hun velletje, prak ze in een vijzel of met een vork. Voeg dan langzaam 125 millimeter goede olijfolie toe terwijl je blijft kloppen met een garde.  Kook dunne pasta (spaghetti of linguine) volgens de gebruiksaanwijzing terwijl je een halve bos peterselie fijnsnijdt en de schil van een halve citroen raspt. Meng de afgegoten pasta met de knoflookolie, peterselie, citroenschil, peper en zout en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: