Broodje van Bel

Weinig issues die me zo bezighouden als de vraag ‘wat lunchen we vandaag’?

Alle thuiswerkende freelancers zullen dat beamen. De variabelen saldo, werkdruk, wat buienradar ervan zegt en de koelkastinhoud bepalen gezamenlijk waarop ik de vier schrijfuren die voor mij liggen moet doorkomen. Succesvolle freelancers halen natuurlijk dagelijks broodjes vitello tonato en versgeperste jus buiten de deur of laten zich fêteren door een opdrachtgever.

Nu ben ik ook hartstikke succesvol en te druk om elke dag in de rij te staan bij de dichtstbijzijnde broodjeszaak. Dus blijft de vraag: wat lunchen we vandaag? Met kaas en vleeswaren hoef je bij mij niet aan te komen. En broodjes geitenkaas, pesto, chorizo, avocado, garnaaltjes, gegrilde courgette, roomkaas met zongedroogde tomaatjes, eiersalade, gebakken ei, gekookt ei met oude kaas en omelet heb ik al in alle varianten gemaakt. Vaak. Zelfs mijn culinaire inspiratiebron raakt weleens uitgeput.

Gelukkig heb ik Isabel, mijn collega. Door alle mede-Brabantcollega’s ook wel Bellekes of Eeeeuj! Bel!! genoemd. Isabel weet altijd wel een lekker broodje te bedenken voor succesvolle freelancers die daarop weer een paar uur vooruit kunnen.

Verwarm een grillpan goed, bestrooi een kipfilet met zout en peper, haal ‘m door de olijfolie en grill tot het gaar is en van die mooie zwarte grillstrepen heeft. Laat afkoelen en snijd dan met een scherp mes in heel dunne reepjes. Laat een paar artisjokharten (uit blik, want voordat je zo’n verse als hiernaast een beetje fatsoenlijk hebt bijgesneden, onthaard en gekookt ben je al 2 uur kwijt) uitlekken en snijd ze voorzichtig door de lengte in plakjes. Meng vier eetlepels goede mayonaise met de rasp en sap van een halve limoen en wat fijngehakte verse dragon. Beleg per persoon een half stokbrood met de kip, artisjok en limoendragonmayonaise.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: