IJsthee

Als het warm is, en ik geloof dat wij kunnen vaststellen dat het afgelopen weekend warm was, dan drink ik het liefst ijsthee. En het mag dan heel erg mosterd na de maaltijd zijn om nu met een recept koude thee aan te komen, vorig jaar liep ik tot in oktober in m’n bikini. Het kan maar zo, ijsthee in het najaar. Lekker met pepernoten. Recept van m’n collega Rose dit keer:

Kook ruim een liter water. Meet 50 cl af, meng die met 50 gram suiker en roer tot de suiker is opgelost. Meet (ongeveer) een liter gekookt water af en doe daar een zakje groene thee en een steranijs bij. Was de schil van een sinaasappel en een citroen goed. Pers van beide de helft uit in de thee en doe de uitgeperste halve citrusvruchten erbij. Meng de thee met het suikerwater. Laat afkoelen en een nacht in de koelkast trekken. Zeef de thee, stop ‘m in een omgespoelde gazpachofles of iets anders gezelligs met wat ijsklonten en takjes munt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: