Woonbeurs

De tijden dat mijn interieursmaak nog overeen kwam met mijn banksaldo liggen ver achter me. Maar we hadden connecties en gratis kaartjes en dan is inspiratie opdoen op de Woonbeurs helemaal geen verkeerde donderdagavondbesteding.

Meevaller was dat de zestigers in zeiljacks in massaal thuis waren gebleven. Bovendien waren er veel keukens.

De meeste keukens stonden daar maar een beetje glimmend te zijn met een promomeisje ernaast te wachten tot een zestigersstel met wel goed gevulde bankrekening binnenkwam om de laatste kook-, stoof-, en stoomsnufjes te bekijken.

Dan waren er keukens waarin daadwerkelijk gekookt werd. Daar zijn die dingen tenslotte voor uitgevonden.

Maar de beste keukenstands waren die waar én gekookt werd én eten uitgedeeld werd. Ik had honger, mijn banksaldo liet te wensen over, er waren gratis paddenstoelenbitterballen.

Ik zag mogelijkheden.

Ondanks mijn verwoede pogingen de serveerster voor de voeten te lopen wist ik maar 1 paddenstoelenbitterbal te bemachtigen. De witvisjes met caponata en beurre de blanc die daarna op woonbeursproofbordjes uitgedeeld werden bleken helaas bedoeld voor de promomeisjes. Wat waarschijnlijk verklaart waarom ik slechts 1 bitterbal aangeboden had gekregen.

Maar toch. Die ene paddenstoelenbitterbal was zo goed dat ‘ie mijn hele bezoek aan de Woonbeurs meer dan legitimeerde. Inclusief de enkele zestiger in zeiljack die we toch tegenkwamen en het natte pak dat ik onderweg naar huis haalde.

Ook lekker, en paddenstoelen: deze romige paddenstoelen.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak op hoog vuur circa 300 gram schoongemaakte en in grove stukken gesneden gemengde paddenstoelen een paar minuten. Snijd een halve rode ui in ringen en voeg die toe. Voeg een klein handje fijngesneden, platte peterselie toe, wat zout en peper en bak nog even op laag vuur tot de paddenstoelen zacht zijn. Voeg dan 50 ml slagroom en het sap van circa een halve citroen toe. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en bruscetta’s of crostini’s of geroosterde plakken stokbrood, nou ja, je weet wat ik bedoel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: