verdronken voornemen

veldsla en garnaaltjesIk heb jullie weer grandioos verwaarloosd in januari. Mijn goede voornemen voor 2013 (nu! echt! vaker! bloggen!) heb ik vermoedelijk om 2 over 12 met het eerste glas champagne weggespoeld.
En da’s dom, want tijdens de eerste les van ‘bloggen voor beginners’ leerde ik dat kwantiteit! heeeeeeeeel! ergggg! belangrijk! is! Die les is 2,5 jaar later vooral een mentale stalker die ik graag afleid door me uit te leven in de keuken.

Bloggen is – hoe leuk ook – in ieder geval niet ‘zoiets als ademen’ geworden. En tussen dromen en daden staan grote opdrachten (wat op zich een goed teken is) en een overbejaarde, haperende laptop (wat een minder goed teken is).

Enfin.

Hier hebben jullie natuurlijk allemaal geen boodschap aan.

EEEEEETENNN!!!

Deze salade maakte ik laatst als voorgerecht, maar kan ook prima als lunch. Veldsla is de enige slasoort die de Hollandse winter trotseert dus erg geschikt voor deze tijd.

Snijd een halve rode ui in heel dunne ringen en laat zacht worden in wat citroensap. Meng voor de dressing twee flinke eetlepels mayonaise, een eetlepel citroensap, een theelepel honing, een theelepel mosterd, fijngesneden verse dille en peper en (weinig) zout. Giet de uiringen af en meng met een zakje (gewassen) veldsla, 100 gram Hollandse garnalen en de dressing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: