blauwekaasintegratie

broodje blauwe kaasBlauwe kaas moet je leren eten. Als je het al redt tot die fase want voor veel mensen is courgette al een uitdaging die als ultiem eindstation wordt beschouwd van de culinaire ontwikkeling. Courgette! Applaus!

Ik heb de nobele taak op me genomen de gastronomische grens op te rekken van mijn vriend (die trouwens sowieso vrij rekbaar van aard is). We komen van ver (sla) en zijn nu aanbeland in het stadium geitenkaas. Persoonlijk proefde ik bij geitenkaas jarenlang vooral boerderij dus ik weet hoe zwaar hij het heeft.

Blauwe kaas lijkt voorlopig geen haalbare kaart. Uitgesloten. Maar ik ben niet voor één gat te vangen. En: de ene blauwe kaas is de andere niet. Dus als je begint met gorgonzola dolce en met stalen gezicht zegt je pasta met roomkaas en verse kruiden serveert begint het pas bij hap zes te dagen.

Onderstaand lunchgerecht is onderdeel van de blauwekaasintegratie. Met blue stilton (verzacht met room dus goed te doen) en shiitake. Geen idee of dat seizoentechnisch verantwoord is maar bij Marqt (de biologische supermarkt voor grachtengordelaars en incidentele bezoekers zoals ik) verkopen ze het in ieder geval nu.

Voor twee personen: maak een half bakje shiitake schoon met keukenpapier, snijd ze grof en bak in wat olijfolie op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper en laat iets afkoelen. Park 75 gram blue stilton los. Schenk beetje bij beetje slagroom erbij net zolang totdat het smeerbaar wordt. Beleg vier lekkere, stevige boterhammen met de blauwe kaas, de shiitakes en wat grofgesneden rucola.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: