Oranjesoep die we voor het gemak even koninginnesoep noemen

kleuters in actieNog even snel een oranjerecept want behalve Republikein ben ik ook opportunist en vorige week leerden 26 kleuters mij dat dit echt een heel goeie soep is.

Zie hiernaast een aantal van hen in actie. Je begrijpt dat ik nadien vooral blij was dat er geen bloed aan te pas was gekomen.

Er bestaan trouwens nog best veel kleuters die van groenten houden (openbaring van de maand 1). En er bestaan kleuters die nog langzamer eten dan de mijne (openbaring van de maand 2).

Alors. Koninginnesoep.

(Koninginnesoep moet eigenlijk met roux en kippenbouillon, maar weten die kleuters veel.)

Voor een flinke pan (4 tot 6 personen): Pel, snipper en fruit een uitje in olijfolie. Bak 300 gram gewassen en in blokjes gesneden wortelen en 300 gram geschilde en in blokjes gesneden zoete aardappel even mee. Voeg dan een liter groentebouillon toe, breng aan de kook en laat afgedekt circa 20 minuten koken. Pureer de soep (voorzichtig!), voeg 100 ml slagroom toe en warm goed door. Breng op smaak met zout en peper.

De volgende dag vroeg een moeder welk Honigzakje ik gebruikt had. Kijk, zo professioneel was het allemaal.

7 Comments

 1. Fijn dat de soep in de smaak viel Sanne, en zalm erbij: wat een feest! Groet! Janneke

 2. sanne schreef:

  Hai je janneke, ik vond de soep zelf erg lekker…. het pepertje erin appart bij mij dan en de yoghurt waren ook geslaagd. Ik was er lekker gevuld van. Helemaal gezond. Ik heb nog 1 kommetje voor vanmiddag daar neem ik lekker een stuk wilde zalm bij 😛 yummy. Tot een volgend recept groetjes sanne

 3. sanne schreef:

  Hai Janneke wat leuk dat ik nu al je reacties ontvang 🙂 goed idee om die yoghurt achteraf te doen. Ik heb veel van je recepten op pinterest gezet 🙂 Ik laat je het eind resultaat nog weten. groetjes sanne

 4. Leuk om te horen! Yoghurt kan ook, maar je kan de soep daarna niet meer laten koken want dan schift ‘ie mogelijk. Wat wel kan: een schep yoghurt in de soep als je al hebt opgeschept. Pepertje en knoflook: goed idee!

 5. sanne schreef:

  ik ben helemaal geinspireerd door je recept… ik dacht je zou inplaats van slagroom ook yogurht kunnen doen aangezien ik aan de lijn ben… vraag me af of dat wat word… en ik ga er een knoflookje in doen.. . je zou ook vlak voor het opserveren in de kom appart wat mosterd kunnen doen… ik doe dan een pepertje ben heel blij met je recept van wienig toch iets lekkers maken mmmm

 6. Hoi Sanne, ik zou de soep gewoon in z’n geheel glad pureren, dan ziet niemand die uitjes. En voorzichtig, omdat je anders de keuken en jezelf onderspat. Dus de staafmixer diep in de soep zetten en tijdens het pureren niet te ver omhoog halen. Succes!

 7. sanne schreef:

  ik ben de soep nu aan het maken… 😀 en roeg me af aarom ik de soep voorzichtig moet pureren…. Ik denk dat ik de uitjes er zo uithaal en ze nadat ik de soep gepureerd heb er in de doe of niet…? nee toch niet dan lopen e kids eer te zeuren dat er dingetjes in zitten… bedankt voor je recept

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: