Aubergine a la Annabel

gemarineerde auberginesDe mensen van HelloFresh zijn mijn nieuwe vrienden. Ze sturen me boxen met lekker eten en vorige week zat ik op hun uitnodiging aan tafel met Annabel Langbein. Dat is die gehighlighte kokkin uit Nieuw-Zeeland die ons op 24Kitchen de ogen uitsteekt met haar houten vakantiehuisje boven op een berg en haar tuin waar citroenen en aubergines naast de zonnebloemen groeien, en met haar uitzicht op een Bob Rosslandschap (inclusief knalblauw meer). Zo’n vakantiehuisje waarvan je je afvraagt of het allemaal wel echt bestaat of dat er gewoon hele goede decorbouwers en editors achter zitten. Werd Lord of the Rings ook niet opgenomen in Nieuw-Zeeland? Ik bedoel maar.

Annabel verzekerde me dat het vakantiehuisje heus bestaat en dat ik me erdoor moest laten inspireren in plaats van jaloers te zijn. Dat laatste lukte niet helemaal. Wat wel lukte waren deze gemarineerde aubergines die we ook kregen die avond.

Voor 2 personen (bijgerecht): snijd 1 aubergine in plakken van een halve centimeter. Bestrooi ze met wat zout en laat ze een kwartier liggen. Maak een dressing van 4 eetlepels goede olijfolie, halve teen knoflook, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel suiker, zout, peper.

Dep het vocht weg van de aubergineplakken, bestrijk ze met olijfolie en gril de plakken in de grilpan. Leg de aubergineplakken minimaal een uur te marineren in een schaal. Dien op a la Annabel samen met filodeeg gevuld met feta en snijbiet, Thaise biefsalade en bladsalade met gorgonzola en walnoten.

1 Comment

  1. *grinnikt* Leuk dat je Annabel ook even hebt gesproken. Wat een vervelend leven moet die vrouw hebben zeg 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: