broodtrommel

Ik forens tegenwoordig.

De grootste verandering met thuiswerken is dat ik de avonden voor mijn forensdagen al moet bedenken wat ik ga lunchen. Sommige bedrijven hebben kantines die wegens aanwezigheid van zitzakken, graffititekeningen en mega dakterras (incluis uitzicht over de hele stad) eerder doorgaan voor een hippe club. Mijn vriend spendeert maandelijks een godsvermogen in zo’n kantine aan zelfgemaakte courgettemuntsoep, glutenvrijbrood en gemberbrownies.

broodtrommelIk werk bij een klein bedrijfje met een bescheiden kantine waar je alleen cup a soep kunt krijgen. We nemen ons eigen brood mee in onze eigen broodtrommel. Met betrekking tot die broodtrommel zijn er geen regels: klein, groot, neutraal, roze of thema Bliksem McQueen: allemaal toegestaan. Als het gaat om de inhoud zijn er twee ijzeren wetten:

1 gebruik geen klef beleg (Johmasalade, pesto, tomaat) want je krijgt een zompige massa en daar werk je niet lekker op de rest van de middag

2 gebruik geen salami of zelfgemaakte guacamole of humus met knoflook. Voor je het weet zit je alleen in de kantine of erger nog: alleen op een kamer. En met wie moet je dan praten over de nieuwe mannen bij Boer zoekt Vrouw.

Mijn grootste succesrecept tot nu dat bovenstaande test glansrijk doorstond en bovendien deadly simple te maken is, is de zongedroogdetomatenroomkaasspread.

Nodig voor een week gevulde lunchbox:

–       bakje roomkaas

–       10 zongedroogde tomaten

Tomaten laten uitlekken en samen met de roomkaas, in de keukenmachine draaien en  hoppa, op de boterham!

2 Comments

  1. Mooi Jet, geschikt voor brugwachtershuisjes!

  2. Jet Sebus schreef:

    Hoi, Janneke,
    Klinkt goed! Ik ga het proberen. Je maakt me blij met dit soort tips – dank je wel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: