guacamole
Het begint met de guacamole, maar voor je het weet nemen ze de hele wereld over.
Voor een halve zak tacochips:
Prak 1 eetrijpe avocado fijn met een vork. Meng met 1 teen geperste knoflook, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel lekkere mayo, 1 eetlepel yoghurt of zure room, beetje cayennepeper (hoe meer cayennepeper, hoe kleiner de kans dat grijpgrage kinderhandjes aan de dip zitten zitten) en zout.
Varieer met verse koriander, bosui, blokjes tomaat, limoensap en andere Mexicaanse dingen. Ook prima voor op de boterham trouwens, met wat gebakken bacon en een tomaat.
2 Comments
Dank Liz! We vervangen de yoghurt en mayo gewoon door de sumak en pepers, lekkerrrr!
Heerlijk! En er zijn natuurlijk zoveel guacamolerecepten als er koks zijn. Maar waarom nou mayo of yoghurt, de avocado is toch al smeuïg genoeg van zichzelf.? En ik mis een uitje in dit recept. Afgelopen week ontdekte ik overigens dat een lepel sumak over de guacamole heel erg lekker is. En vergeet je de jalapeñopeper niet?