guacamole

guacamoleHet begint met de guacamole, maar voor je het weet nemen ze de hele wereld over.

Voor een halve zak tacochips:

Prak 1 eetrijpe avocado fijn met een vork. Meng met 1 teen geperste knoflook, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel lekkere mayo, 1 eetlepel yoghurt of zure room, beetje cayennepeper (hoe meer cayennepeper, hoe kleiner de kans dat grijpgrage kinderhandjes aan de dip zitten zitten) en zout.

Varieer met verse koriander, bosui, blokjes tomaat, limoensap en andere Mexicaanse dingen. Ook prima voor op de boterham trouwens, met wat gebakken bacon en een tomaat.

2 Comments

  1. Dank Liz! We vervangen de yoghurt en mayo gewoon door de sumak en pepers, lekkerrrr!

  2. Liz van de Val schreef:

    Heerlijk! En er zijn natuurlijk zoveel guacamolerecepten als er koks zijn. Maar waarom nou mayo of yoghurt, de avocado is toch al smeuïg genoeg van zichzelf.? En ik mis een uitje in dit recept. Afgelopen week ontdekte ik overigens dat een lepel sumak over de guacamole heel erg lekker is. En vergeet je de jalapeñopeper niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: