keukenweetjes

Voor als jullie je weer eens afvragen waarom er de laatste tijd zo weinig gebeurt op dit blog, dit is de reden:

boek

Deed mij andermaal beseffen hoe nietig ik eigenlijk ben in het keukenweetjesgeweld.

Ik durf niks meer te schrijven voordat ik dit enorme boekwerk doorgeploeterd heb. Echt allesallesalles staat erin, van de anatomie van een tarwekorrel tot de zwemblazen van vissen (en waar die dingen zitten). Het gevaarte telt bijna 900 pagina’s.

Jahaaa, daar kunnen nog geen honderd Johannes van Dams tegenop – wat nu sowieso een vrij lastig verhaal wordt, maar dat terzijde.

Intussen eten wij hier pannenkoeken met spek en appel (van volkoren en biologisch meel natuurlijk), buikspek met linzen (gisteren, waarvan geen foto) en quiche met snijbiet (eergisteren, waarvan ook geen foto). Die buikspek is trouwens net zo makkelijk te maken als dat ie lekker was, en bovendien een hit in elk Amsterdams restaurant wat een beetje mee wil tellen, dus het recept daarvan komt binnenkort. Voor kerst, want het is voor een tafel vol opa’s, oma’s, achternichtjes en aangewaaide scharrels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: