Bord’eau, de app en de appel
In het genre ‘als je blogt, kom je nog eens ergens: de betere uitnodigingen’ lunchte ik onlangs in Bord’eau – daags ervoor bekroond met een tweede Michelinster.
En twee sterrren, lieve bloglezertjes, smaken goed. Heel, erg, goed.
We kregen achtereenvolgens een warm handdoekje, vijf amuses (waaronder iets met kaviaar en iets in een kommetje dat met een magneetje aan het bord kleefde), in zoutkorst gegaarde biet met zalm en mosterdijs, Noordzeekrab met een sausje dat ze aan tafel over mijn bordje kwamen gieten, en een appeldessert met geblazen suiker, een klokhuis van appelsorbetijs en pitjes van chocolade. Waarbij hele fijne wijnen, waarvan ik jammerlijk genoeg per glas maar twee slokken kon nemen omdat ik na dit feestje nog een opdracht ging binnenhalen. Maar man, man, het was genieten en ik was blij dat ik lastminute toch mijn rokje had aangetrokken.
Guest of honor van de middag was de nieuwe Bord’eau app, die gelanceerd werd ergens tussen amuse 2 en de dessertwijn. Dankzij de app (voor iPad, met fimpjes, foto’s en recepten) weet ik nu dat een sterrenchef wel eens ontspannen een biertje drinkt, ken ik de romantische verhalen van de leveranciers en heb ik het appeldessert nagemaakt, zie foto.
Grapje. Maar jullie weten: ik heb jullie hoger zitten dan mezelf. Dus allemaal downloaden die app (voor de recepten betaal je 5,5 euro, da’s minder dan voor een kookblad) en aan het suiker blazen geblazen. Met nog drie weken te gaan tot kerst moet ‘t lukken. Zelf hou ik het dit jaar bij hemelse modder.
App te downloaden via: https://itunes.apple.com/us/app/bordeau/id739107648?mt=8
Voorproefje op: http://www.bordeau.nl/nl/bordeau-app.html
Geef een reactie