zo dynamisch was mijn vakantie

boomDilemma 1: koken in de buitenkeuken of koken in de binnenkeuken? Ehhm… uit eten?

Dilemma 2: paella vis of paella vis en kip? Op een eiland eet je alleen maar vis. Ik tenminste.

Dilemma 3: siësta onder de boom of zonnegroet onder de boom? Bij minder dan dertig graden yoga, bij alles daarboven: slapen!

Dilemma 4: crêpe limon of crêpe geitenkaas, spinazie en noten? Twee hartige voor ons en twee zoete voor de niño’s. En dan tegen m’n vriend heel hard doen alsof ik niet weet dat ‘cabra’ geit betekent.

Dilemma 5: witte of rode wijn? Da’s makkelijk: eerst wit, dan rood. En veel.

Dilemma 6: factor 20 of factor 30? 30 (Shit! Ik word verstandig…)

Dilemma 7: wel of niet alweer broodje chorizo – avocado – tomaat? Tuurlijk wel! Is toch zeker mijn lievelingslunch? En het is tenslotte vakantie.

 

Dit recept komt van naamgenoot Janneke (Vreugdenhil). De ingrediënten kan je eigenlijk in de hele Mediterranee krijgen, en het is weer eens wat anders dan stokbroodje ham en stokbroodje kaas.

 

Hoeveelheden kunnen jullie zelf heel goed inschatten, weet ik.

Bak wat plakjes chorizo uit. Snijd een tomaat in plakjes. Prak een rijpe avocado, met een beetje peper en citroensap en eventueel een klein schepje mayonaise. Beleg een stokbroodje met de guacamole, chorizo en tomaat.

 

Eet gelijk. Met een stuk of vier zonnegroetjes heb je al die vakantiecalorieën er meteen weer af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: