simpele soep

tomatenHet is niet een erg spectaculair soepje. Buiten het seizoen, bovendien.

Maar toevallig wel mijn nieuwste favoriet. En geheel meedeinend op de culinaire trend ben ik voorstander van het herwaarderen van de simpele dingen uit de koken. Laatst at ik op het strand zelfs kip met friet en appelmoes, nou ja!

De simpele soep betreft een geroosterde tomatensoep. Ook mijn medegezinsleden zijn er dol op; mijn jongste kind slurpt en smakt er altijd zo gezellig bij. Nou smakt hij ook bij blauwe kaas, cornichons, olijven en sinds gisteren ook bij venusschelpen, dus dat is eigenlijk geen argument. Maar mijn andere zoon van mij vindt ‘m ook lekker. En dat zegt wat.

Het is mij niet helemaal duidelijk of we nog altijd kampen met een tomatenoverschot. Er bestaat een facebookpagina die ‘tomaten- en paprikaoverschot’ heet, “opgericht om Poetin te dwarsbomen”. Dit soort prijzenswaardige initiatieven verdienen navolging, actueel of niet.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal voor 4 personen een pondje of wat tomaten. Snijd ze in kwarten, pel en hak een witte ui en 2 tenen knoflook grof en meng alles met 4 ansjovisfilets, 1 theelepel gedroogde rozemarijn, wat olijfolie en flink wat versgemalen zwarte peper. Rooster alles in een ovenschaal een half uurtje in de oven. Kook een liter water met bouillonblokjes, voeg de tomaten met andere ingrediënten toe en pureer fijn met een staafmixer.

Volgende dag nóg lekkerder!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: