Toch een goed voornemen dan

chocotaartOf in elk geval voor deze maand. Want januari valt niet mee. Gewoonlijk boek ik deze maand alvast de zomervakantie richting iets zonnigs, wat januari een beetje draaglijk maakt. Maar dit jaar moet er eerst een nieuw huis komen, en een nieuwe auto, en hebben we vakantietechnisch slechts een weekend Rotterdams filmfestival in het vooruitzicht.

Lekkere taarten maken januari ook draaglijk trouwens. Dus bak ik deze maand elk weekend een lekkere taart. Zoals vorige week deze chocoladewalnotencognactaart uit De Smaken van Spanje, ‘het boek dat alle andere kookboeken over Spanje overbodig maakt’, aldus iemand. Die was heerlijk, maar de walnoten en cognac zakten naar de beneden en daarom is ‘ie nog niet delenswaardig.

Het weekend ervoor bakte ik wafels. Die gaan met veel slagroom, bloedsinaasappels en een beetje fantasie ook prima door voor lekkere taarten. En vanavond bak ik bread & butterpudding met appel en amandelschaafsel.

Enfin, met de klassieke goede voornemens (minder snoepen /gezond eten / work! that! body!, om maar wat te noemen) wil het dus nog niet zo vlotten. Maar over een dikke week is januari alweer voorbij. En dat is wel zo’n geruststellende gedachte.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: