Mexicaans in tijden van verhuizen

verhuisRAL kleuren, perilex wandcontactdozen, de openingstijden van de Gamma en een keur aan verhuisdilemma’s (50 of 70 dozen? nieuwe koelkast of nieuwe kledingkast?) hielden mij de afgelopen maanden danig van mijn schrijvende en kokende leven. En omdat de mandoline en quichevormen nog zijn ingepakt, komt er deze dagen niet veel meer uit mijn handen dan Mexicaanse bonenschotel, quesadilla’s en tortillachips met heel veel gesmolten kaas en guacamole. Ja, Mexicaans doet ’t goed in tijden van verhuizen.

 

Quesadilla’s met paprika zijn favoriet, snel en makkelijk.

Snijd een rode paprika in kleine blokjes, een Spaans pepertje fijn en 3 bosuitjes in ringetjes. Hak een bosje koriander fijn en rasp een blok goede smeltkaas (ik neem meestal gruyère of comté) zodat je twee flinke handen overhoudt. Ik weet even niet hoeveel gram want mijn weegschaal is ook ingepakt. Meng alles, en verdeel een hoopje op één helft van een tortilla. Sla de andere kant erover verwarm op middelhoog vuur en bak er 2 tegelijk in de grillpan. Verwarm tot de kaas is gesmolten. Lekker met zelfgemaakte guacamole.

4 Comments

  1. Oooo, mjammm! Hoe verwarm je ze? Ook grillpan, dubbelzijdig?

  2. caspervandijk schreef:

    …dat is beter dan liefde in tijden van cholera, toch?

  3. caspervandijk schreef:

    Juanita,;dat is toevallig! ik eet vanavond ook quesadilla, met inderdaad comté! Vulling is gehakt,met veel koriander en een beetje chilipeper, zout, peper en een beetje komijn. Gestoofd met lekkere bliktomaat. Ik bestrooi met nog wat kruiden en zit inmiddels heerlijk te happen! Groetjes van Casper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: