hipsters in Maastricht

Sint_Servaasbrug2Om bij te komen van een verhuizing, grote werkopdracht, en verder van kinderfeestjes, vier bekers melk per dag van de vloer lappen, lekkages, afgegoten spaghetti over openstaande laptop (mijn vriend he, ik doe zulke dingen niet), gemiste treinen, met vergeten broodtrommels naar school fietsen, kortom; van het leven in het algemeen, trakteerde ik mezelf op een individuele heisessie in Maastricht.

Het was kutweer, gelukkig, want dan was er veel tijd om te werken. Op dag twee belandde ik in een etablissement waar aan de bar een rits andere freelancers danwel studenten met hun Apple werkmijdend gedrag zaten te vertonen. Het was een gebouw met oude zwembadtegels aan de muur en veel mannen met baarden en tattoos in de bediening. Het hipstervirus had ook hier om zich heen gegrepen. Daar was ik niet helemaal voor uit de Randstad gekomen. Als klap op de vuurpijl verkochten ze er smoothies met broccoli, avocado en gember. Ik wilde eigenlijk rechtsomkeert maken, maar het regende, en eerlijk is eerlijk: ze hadden er ook heel lekkere broodjes waar ik geen weerstand tegen kon bieden. Maar ‘s-avond at ik als tegenhanger toch maar een bordje Limburgs zoervleis met patat en veel mayo.

Laat duidelijk zijn dat ik niks tegen gember heb, hè. Of avocado. Of broccoli, daar kan je heel lekkere dingen mee maken namelijk. Een afgeleide van Ceasarsalade bijvoorbeeld.

Voor 4 personen:

Snijd 2 broccolistronkjes in roosjes – ik neem de stam ook altijd mee. Kook kort – zo’n 5 minuten – in gezouten water. Laat heeeeel goed uitlekken. Kook 4 eitjes ook kort, net wat je lekker vindt. Ik doe meestal 6 – 7 minuten, afhankelijk van de grootte. Snijd vier sneetjes oud brood in blokjes, besprenkel met een beetje olijfolie en zeezout en rooster ze in de oven 10 minuten op 180 graden, keer halverwege. Rooster 2 handen blanke amandelen in een koekenpan. Maak een dressing van het sap van een halve citroen, een fijngehakte teen knoflook, 4 fijngehakte ansjovisfilets, een theelepel mosterd, peper en 4 eetlepels olijfolie – mix even in de blender. Meng broccoli met dressing, croutons, amandelen. Pel het ei, snijd doormidden en serveer erbij.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: