thuiskomen

lunch2

Het was fijn, lang en heet, de vakantie in Noord-Spanje.

Bij thuiskomst bleek dat het leven in Amsterdam-Oost gewoon doorgegaan was. De kroeg op de hoek werd nog steeds verbouwd, de eigenaar van de Turkse supermarkt was na zijn vakantie nog even chagrijnig als daarvoor en verder deed iedereen alsof het bij 21 graden zomer was, maar wij wisten wel beter.

Thuiskomen was zwaar.

 

In een poging de hardnekkige kater te bestrijden, bakte ik een pruimen-karnemelk-amandelcake, maakte een grote Thaise biefstuksalade, at een pak Mars Icecreams, ging
uit eten bij de favoriete buurt-Italiaan en vulde mijn net aangeschafte tuinkistjes met hydrokorrels, bemeste aarde en zaadjes.

Het hielp allemaal weinig.

 

Na een week kwam de hitte alsnog. De kindjes zwommen na het eten in de Amstel, net als de rest van de wijk want 33 graden is toch echt wel andere koek. Afgelopen zaterdag waaide Spanje even ons tuintje binnen. Naast een fles Gewürztraminer uit de Pyreneeën aten we tapas, gazpacho, paella de mar en amandelchocoladetaart van Claudia Roden. En dat allemaal in zweterige toestand aan een volle, luidruchtige tafel. En pas vanaf tien uur, want je doet de hele Spanje-beleving of je doet ‘m niet.  Om zes uur zijn ze daar sowieso pas halverwege de lunch, dus.

 

Eén van de tapas, gebakken chorizo, kwam van Jamie Oliver. Snijd een chorizoworst in plakjes, bak ‘m met wat olijfolie en giet het eventuele overtollige vet af. Voeg na een paar minuten een in plakjes gesneden teen knoflook toe. Bak even en voeg dan nog 1,5 eetlepel sherry-azijn en 1 eetlepel honing toe. Bak nog kort en serveer warm op een gezellig bordje, met fijngesneden peterselie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: