het is dus toch zover gekomen

het is dus toch zover gekomen

In Yorkshire is het eten zoals je zou verwachten in Engeland: veel, flauw en weinig subtiel. De eerste lunch – een kolossaal witbrood met laffe mayo en gepocheerde kip – beloofde althans weinig verrassingen voor ons driedaagse bezoek aan Engeland. Terwijl we de sandwich naar binnen langetandden, geselde buiten de regen de Yorkshire Dales. Tot […]

Syrië boppe

Syrië boppe

Afgelopen kerstvakantie. Buiten was het min 2 graden. Binnen zaten twaalf hoofdstedelingen in een Friese boerderij bij de haard hun traditionele Oudejaarsquiz te spelen. Dat gaat ongeveer zo: elk stel verzorgt een quizronde met als thema het afgelopen jaar. Waar het vroeger ordinaire vragenrondes betrof, loopt die Oudejaarsquiz tegenwoordig uit op een potje creativiteitswedijver. Zo […]

thuiskomen

thuiskomen

Het was fijn, lang en heet, de vakantie in Noord-Spanje. Bij thuiskomst bleek dat het leven in Amsterdam-Oost gewoon doorgegaan was. De kroeg op de hoek werd nog steeds verbouwd, de eigenaar van de Turkse supermarkt was na zijn vakantie nog even chagrijnig als daarvoor en verder deed iedereen alsof het bij 21 graden zomer […]

Ottolenghi wél

Ottolenghi wél

Ik krijg er tientallen per maand; mails van marketingbureautjes die nieuwe foodproducten, evenementen, restaurants en meer van zulks aan de man, of, in dit geval, aan de foodblogger, trachten te brengen. Zo’n mail gaat dan over de opening van de langverwachte champagnebar in Helmond waar ik vast al veel over gehoord had. Of over de […]

het werd potdorie eens tijd ook

Want die iPhonefoto’s kunnen echt niet meer door de beugel. Dus een Canon gekocht, cursus gevolgd. Moeten jullie eens opletten, binnenkort.  

zomerse oliebollen

zomerse oliebollen

Vorig jaar zomer at ik voor het eerst in het restaurant dat al 15 jaar op mijn lijstje stond. Het restaurant had meer tafels dan de ruimte kon rechtvaardigen en daaraan zaten meer luidruchtige Amerikaanse toeristen dan ik aankon. Maar het eten was goed dus al met al werd het een fijne avond. Sinds die […]

uit de gids geknipt

uit de gids geknipt

Heb je voor mij uit de serie ‘doorgeslagen kookboekentrends’ Gebakken lucht en andere gerechten die niks kosten? En Koken met ’n grote waffel?

hipsters in Maastricht

hipsters in Maastricht

Om bij te komen van een verhuizing, grote werkopdracht, en verder van kinderfeestjes, vier bekers melk per dag van de vloer lappen, lekkages, afgegoten spaghetti over openstaande laptop (mijn vriend he, ik doe zulke dingen niet), gemiste treinen, met vergeten broodtrommels naar school fietsen, kortom; van het leven in het algemeen, trakteerde ik mezelf op […]

Nieuwe buurt

Nieuwe buurt

Onze nieuwe buurt doet meer recht aan het woord ‘stad’ dan de vorige, waar zo’n beetje iederéén een bakfiets had, en een Volvo, en de dichtstbijzijnde Dirk van de Broek zeker 10 minuten fietsen was. Nee, dan hier. Er staat slechts 1 bakfiets in de straat (de onze) en geen enkele Volvo. De Dirk zit […]

unieke kans!

unieke kans!

Binnenkort in de verkoop: deze spectaculaire en zeer unieke keuken. Voorzien van tweepits (camping)gasfornuis en met allegaartje van bananendozen, plastic boodschappentassen en speelgoedbakken die dienst doen als keukenkastjes. Dit alles gepositioneerd op, onder of naast werkbank en verweerde tuintafeltjes. Niet op de foto: (bubbel)badkuip, welke gelegen is in het souterrain en momenteel in gebruik is […]