voer voor discussie

voer voor discussie

Tornen aan de receptuur van een klassieker is natuurlijk vragen om problemen. Voor je het weet ben je een cultuurbarbaar, of onnozel, of lui als je voor de pasta Bolognese doodordinaire spaghetti gebruikt in plaats van farfalle of een andere stevige jongen. Een risico dat ik mezelf niet kan permitteren.   Wat in mijn voordeel […]

thuismaaklunch

thuismaaklunch

Elke thuiswerkende zzp’er (of geraniumzitter, of student, of thuisblijfvader) kent het dagelijks terugkerende vraagstuk wat te eten voor de lunch. Tuurlijk, iedere dag een boterham met kaas / jam / hummus / likkepot kan, maar dat gaat op den duur vervelen en thuiswerken (of studeren, of kinderen opvoeden) is al saai genoeg. De maandaglunch is […]

alles kan een koekje zijn

alles kan een koekje zijn

 Het was een wrede speling van Moeder Natuur dat uitgerekend ik een kind kreeg dat niet wilde eten. Samen tafelen als hoogtepunt van de dag; het leek me een van de geneugten van het ouderschap toen tien jaar geleden het eerste kind kwam. Het bleek een illusie. Vier jaar lang, pakweg tussen borstvoeding en basisschool, […]

buurtsuper – column De Brug

buurtsuper – column De Brug

 Onze huidige buurt doet meer recht aan het begrip ‘stads’ dan de vorige, waar zo’n beetje iedereen een bakfiets had, en een Volvo, en de dichtstbijzijnde Turkse supermarkt zeker tien minuten fietsen was. Nee, dan hier – de Transvaal. Er staat slechts één bakfiets in de straat (de onze) en geen enkele Volvo. Vanuit het […]

het is dus toch zover gekomen

het is dus toch zover gekomen

In Yorkshire is het eten zoals je zou verwachten in Engeland: veel, flauw en weinig subtiel. De eerste lunch – een kolossaal witbrood met laffe mayo en gepocheerde kip – beloofde althans weinig verrassingen voor ons driedaagse bezoek aan Engeland. Terwijl we de sandwich naar binnen langetandden, geselde buiten de regen de Yorkshire Dales. Tot […]

Syrië boppe

Syrië boppe

Afgelopen kerstvakantie. Buiten was het min 2 graden. Binnen zaten twaalf hoofdstedelingen in een Friese boerderij bij de haard hun traditionele Oudejaarsquiz te spelen. Dat gaat ongeveer zo: elk stel verzorgt een quizronde met als thema het afgelopen jaar. Waar het vroeger ordinaire vragenrondes betrof, loopt die Oudejaarsquiz tegenwoordig uit op een potje creativiteitswedijver. Zo […]

thuiskomen

thuiskomen

Het was fijn, lang en heet, de vakantie in Noord-Spanje. Bij thuiskomst bleek dat het leven in Amsterdam-Oost gewoon doorgegaan was. De kroeg op de hoek werd nog steeds verbouwd, de eigenaar van de Turkse supermarkt was na zijn vakantie nog even chagrijnig als daarvoor en verder deed iedereen alsof het bij 21 graden zomer […]

Ottolenghi wél

Ottolenghi wél

Ik krijg er tientallen per maand; mails van marketingbureautjes die nieuwe foodproducten, evenementen, restaurants en meer van zulks aan de man, of, in dit geval, aan de foodblogger, trachten te brengen. Zo’n mail gaat dan over de opening van de langverwachte champagnebar in Helmond waar ik vast al veel over gehoord had. Of over de […]

het werd potdorie eens tijd ook

Want die iPhonefoto’s kunnen echt niet meer door de beugel. Dus een Canon gekocht, cursus gevolgd. Moeten jullie eens opletten, binnenkort.  

zomerse oliebollen

zomerse oliebollen

Vorig jaar zomer at ik voor het eerst in het restaurant dat al 15 jaar op mijn lijstje stond. Het restaurant had meer tafels dan de ruimte kon rechtvaardigen en daaraan zaten meer luidruchtige Amerikaanse toeristen dan ik aankon. Maar het eten was goed dus al met al werd het een fijne avond. Sinds die […]