Ottolenghi wél

Ottolenghi wél

Ik krijg er tientallen per maand; mails van marketingbureautjes die nieuwe foodproducten, evenementen, restaurants en meer van zulks aan de man, of, in dit geval, aan de foodblogger, trachten te brengen. Zo’n mail gaat dan over de opening van de langverwachte champagnebar in Helmond waar ik vast al veel over gehoord had. Of over de […]

het werd potdorie eens tijd ook

Want die iPhonefoto’s kunnen echt niet meer door de beugel. Dus een Canon gekocht, cursus gevolgd. Moeten jullie eens opletten, binnenkort.  

zomerse oliebollen

zomerse oliebollen

Vorig jaar zomer at ik voor het eerst in het restaurant dat al 15 jaar op mijn lijstje stond. Het restaurant had meer tafels dan de ruimte kon rechtvaardigen en daaraan zaten meer luidruchtige Amerikaanse toeristen dan ik aankon. Maar het eten was goed dus al met al werd het een fijne avond. Sinds die […]

uit de gids geknipt

uit de gids geknipt

Heb je voor mij uit de serie ‘doorgeslagen kookboekentrends’ Gebakken lucht en andere gerechten die niks kosten? En Koken met ’n grote waffel?

hipsters in Maastricht

hipsters in Maastricht

Om bij te komen van een verhuizing, grote werkopdracht, en verder van kinderfeestjes, vier bekers melk per dag van de vloer lappen, lekkages, afgegoten spaghetti over openstaande laptop (mijn vriend he, ik doe zulke dingen niet), gemiste treinen, met vergeten broodtrommels naar school fietsen, kortom; van het leven in het algemeen, trakteerde ik mezelf op […]

unieke kans!

unieke kans!

Binnenkort in de verkoop: deze spectaculaire en zeer unieke keuken. Voorzien van tweepits (camping)gasfornuis en met allegaartje van bananendozen, plastic boodschappentassen en speelgoedbakken die dienst doen als keukenkastjes. Dit alles gepositioneerd op, onder of naast werkbank en verweerde tuintafeltjes. Niet op de foto: (bubbel)badkuip, welke gelegen is in het souterrain en momenteel in gebruik is […]

Mexicaans in tijden van verhuizen

Mexicaans in tijden van verhuizen

RAL kleuren, perilex wandcontactdozen, de openingstijden van de Gamma en een keur aan verhuisdilemma’s (50 of 70 dozen? nieuwe koelkast of nieuwe kledingkast?) hielden mij de afgelopen maanden danig van mijn schrijvende en kokende leven. En omdat de mandoline en quichevormen nog zijn ingepakt, komt er deze dagen niet veel meer uit mijn handen dan […]

vet

vet

Een port bestellen in een biercafé is het domste wat een mens kan doen. Ze weten er alles van bier, maar ze weten weinig van andere drank, en ze weten al helemaal niet hoeveel andere drank er in een glas moet (veel, denken zij). Het enige wat nóg dommer is dan een port bestellen in […]

muntlimo uit Maastricht

muntlimo uit Maastricht

Het behoort tot de eerste levensbehoeften van elke ouder met een tweejarig kind om af en toe een weekend huis, haard en kind achter te laten. Dus parkeerden wij onlangs onze peuterpuber en zijn oudere, lievere broer bij mijn zus waarna we doorreden naar Maastricht voor een weekend-voor-twee. Mijn vriend werkte een tijdje in Maastricht […]